Glascontainer

Bij horecagelegenheden zoals cafés, restaurants en evenementenhallen komt vaak veel glas vrij. Dat zijn niet de enige sectoren waar glas vrij komt. In de bouwsector komt bijvoorbeeld ook veel glas vrij bij diverse bouwprojecten. Netwerk NV maakt tijdens het inzamelen van glas een onderscheidt in twee glasstromen:
Verpakkingsglas (bijvoorbeeld wijnflessen, bierflesjes en jampotten)
Vlakglas (ruiten uit zowel gebouwen, huizen of auto’s).

Horeca en evenementen

Verpakkingsglas

Verpakkingsglas komt voornamelijk vrij bij horecagelegenheden en evenementen in bijvoorbeeld een evenementenhal. Wij hebben diverse middelen voor het inzamelen van glas. Hierbij kan u denken aan een 400 en 800 liter glas container op wielen of een triglo glascontainer met de mogelijkheid om glaskleuren (groen, wit en bruin) gescheiden in te zamelen). Het is mogelijk om uw glascontainer wekelijks, maandelijks of op afroep te ledigen.

Netwerk NV | Glas | Flessenglas | Inzameling | Recyclen
vlakglas-netwernv

Garages en bouwsector

Vlakglas

Bij autogarages en in de bouwsector komt vaak vlakglas voor. Wij kunnen dit voor u inzamelen en verwerken. Wij zamelen vlakglas in door middel van afzetcontainers. Heeft u niet voldoende ruimte voor een afzetcontainer? Vraag onze accountmanagers naar de mogelijkheden!

Hergebruiken is herbeleven

Van glas naar glaswol

Het grootste gedeelte van al het glas dat op de markt gebracht wordt, wordt uiteindelijk weer gerecycled. Bij verpakkingsglas is dat zelfs zo’n 80%. Gebruikt glas wordt, nadat het bewerkt is, weer ingezet als grondstof in bijvoorbeeld de glasoven van de glasfabrieken in Leerdam. Gemiddeld zetten de glasfabrieken, afhankelijk van de beschikbaarheid, tussen de 50% en 80% scherven in bij de productie van glas.

Recycling van glas om er weer potten, flessen, maar ook glaswol van te maken is om meerdere redenen een goede zaak:
1. Het bespaart de inzet van primaire grondstoffen en het reduceert de afvalberg
2. Het levert energiebesparing op (10% scherven inzet reduceert het energiegebruik met 2,5%)

Samen met u zoeken wij naar een passende bedrijfsoplossing!

Onze experts kunnen samen met u een passende oplossing bedenken voor uw bedrijfsafval, plaagdiermanagement of wensen omtrent reiniging.