Netwerk NV streeft er naar om al het afval dat we ingezameld hebben duurzaam in te zetten. Bij voorkeur in de oorspronkelijke toepassing: als product in een tweede leven. En mocht dat niet kunnen, dan bewerken we het afval tot grondstof. Hergebruiken is herbeleven is ons motto.
Elk bedrijf of instelling kan een afvalstroom hebben die lastig te hergebruiken is. Bijvoorbeeld als gevolg van sterke vervuiling, zoals bij gebruikte koffie zakjes of plastic bakjes waar chinees voedsel in gezeten heeft.
Netwerk NV biedt verschillende mogelijkheden om het restafval in te zamelen vanaf een 140 en 240 liter (de alom bekende kliko) tot een 1700 liter container die geheel naar uw wens één of meerdere malen per week geledigd wordt. Het scheiden van afval zal de komende jaren alleen maar toe nemen en Netwerk NV zal hierin zeker voorop lopen. Al het droge en schone afval wat u momenteel heeft kunnen wij door middel van de GrondStoffenMix omzetten naar herbruikbare grondstoffen.
Pers
Perscontainers en ecopersen
Naast de mogelijkheid om uw bedrijfsafval in te zamelen door middel van rolcontainers is het mogelijk om uw afval in te zamelen door middel van een perscontainer. Perscontainers worden vaak gebruikt door bedrijven met een grote bedrijfslocatie, distributiecentra, maar ook door ziekenhuizen en zorginstellingen. Door middel van een volmelding ledigen wij de perscontainer op afroep. Zo heeft u er geen omkijken naar en bent u verzekerd van een werkende pers.
Ook als u weinig ruimte heeft in uw bedrijf of instelling, hebben wij een oplossing voor grote hoeveelheden afval. Met de ECO pers heeft u slechts de oppervlakte van een parkeerplaats nodig om een grote hoeveelheid afval op te kunnen slaan.
De ECO pers is een zeer kleine zelfpersende container, die het mogelijk maakt om uw afvalvolume tot ruim 85% te reduceren. Door de grote vulopening is hij voor een brede range aan afvalstromen te gebruiken: van restafval, GrondStoffenMix tot papier toe.
Duurzame warmtebron
Stadswarmte
Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om al het vrijgekomen bedrijfsafval te recyclen. Hierom zijn wij op gegaan naar een werkwijze waardoor restafval alsnog ingezet kan worden. Afval wat wij niet kunnen recyclen brengen wij naar de verbrandingsoven in Dordrecht. Deze oven zet de warmte die vrijkomt tijdens de verbranding om naar een duurzame warmtebron. Diverse huizen en bedrijven in het centrum van Dordrecht zijn aangesloten op het warmtenet en maken geen gebruik meer van de fossiele brandstof aardgas.