Skip to main content

Binnen zorginstellingen, ziekenhuizen en op kinderdagverblijven komen veel luiers vrij. Tot dit moment was het voor zorginstellingen onmogelijk om luiers en incontinentiemateriaal gescheiden in te zamelen. Sinds de komst van de luierrecyclingsinstallatie in Weurt is het mogelijk om dit type afval te recyclen! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Wij leggen het graag aan u uit.

Van luier naar grondstof

De inzameling van luiers en incontinentiemateriaal kunnen wij van a tot z verzorgen. Voor het inzamelen van deze afvalstroom hebben wij speciale afvalcontainers voor u beschikbaar. Van rolcontainers tot en met ondergrondse containers. Ook voor de interne logistiek binnen zorginstellingen zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Hierbij kan gedacht worden aan mini containers op de kamer, een aangepaste inzamelkar, informatieposter en duidelijke luierstickers voor op de containers. Heeft u tips voor de interne luierinzameling? Wij horen deze graag! Stuur uw tip naar luiers@recyclingcentrale.nl.

Recyclen luiers en incontinentiemateriaal

Het recyclen van luiers en incontinentiemateriaal is verder dan ooit. Door de opening van de luierrecyclingcentrale in Weurt bieden wij de mogelijkheid om uw luiers op een duurzame wijze verwerken. Wist u dat de verwerking van een ton luierafval leidt tot een besparing van 899KG CO2? Naast de besparing van CO2 wordt het residu van luierafval hergebruikt binnen de kunststofindustrie.

Wat hoort niet in een luier-container?

  • Latex handschoenen
  • Medicijnen
  • Verpakkingen
  • Stomazakjes
  • Onderleggers
  • En ander afval buiten luiers en incontinentiemateriaal

Bovenstaand afval hoort niet in een luier-container. Dit afval hoort in een restafval-container. Ontvangt u graag informatie over uw afvalinzameling? Neem dan contact met ons op.

Een luier-container huren?

Bij Netwerk NV kunt u terecht voor een correcte inzameling van verschillende afvalstromen, zoals luiers en incontinentiemateriaal. Zo beschikken wij over containers in de inhoudsformaten van 1050 liter, 1500 liter, 3500 liter, 4500 liter, 2700 liter en 4000 liter. Wilt u luiers en incontinentiemateriaal inzamelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen uw zorgen over het verwerken van uw afval graag van uw over en geven u advies op maat.

One Comment