Bij Netwerk NV staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn wij altijd op zoek naar oplossingen om onze organisatie te verduurzamen. Wij proberen bij het inzamelen van uw afval zoveel mogelijk afval om te zetten naar herbruikbare grondstoffen. Onze slogan is dan ook ‘Hergebruiken is Herbeleven’. Wij zijn op dit moment zelfs zo ver dat wij het restafval wat niet gerecycled kan worden alsnog hergebruikt wordt als stadsverwarming. Met de warmte die vrijkomt tijdens de verbranding van uw bedrijfsafval zetten wij in om bedrijven en huizen in het centrum van Dordrecht te voorzien van warmte!

Herbruikbare grondstoffen

Het lukt ons steeds beter om uw bedrijfsafval om te zetten naar herbruikbare grondstoffen, maar wij realiseren ons dat het ook nodig is om onze CO2-uitstoot te verminderen. De afgelopen jaren hebben wij al gewerkt met grotere kraakperswagen, waardoor we meer rolcontainers in één route konden ledigen. Dit is al een eerste stap, maar bij de portaalbakken konden we nog een stap maken. Wij hebben in oktober 2020 onze nieuwe aanhanger in ontvangst mogen nemen. Met deze aanhanger kunnen wij meerdere volle containers meenemen en onze transportbewegingen beperken & hiermee onze CO2-uitstoot!

Als organisatie zijn wij continu bezig om onze wagens te verduurzamen en spelen wij in op innovatieve ontwikkelingen. Ook op het gebied van reiniging willen wij met onze voertuigen vooroplopen. Wist u dat Netwerk NV in samenwerking met A-Garden de eerste elektrische veegmachine van Nederland heeft aangeschaft? Met de elektrische veegmachine kunnen wij op een veilige werkwijze en zonder CO2-uitstoot binnenruimtes, bedrijfshallen en loodsen voor u vegen!

Zonnepanelen

Ook onze afvalverwerker KoreNet streeft naar duurzaamheid en het verminderen van CO2-uitstoot. Bij onze verwerker zijn er in 2018 meerdere zonnepanelen op het dak gelegd. Sinds deze tijd hebben wij al 96.820,19 KG aan CO2-uitstoot bespaard. Wij zijn erg trots op dit resultaat!

Duurzaamheid en plaagdiermanagement

Naast dat wij duurzaamheid voorop hebben staan binnen de afvalinzameling, streven wij ook binnen onze dienstverlening Plaagdiermanagement naar duurzaamheid! Zo werken wij met LED-vliegenlampen en is het mogelijk gebruik te maken van digitale vallen. Door de digitale vallen beperken wij het aantal transportbewegingen. Wij plannen ons bezoek in als er een rat of een muis is gevangen en zorgen dat de val leeg gemaakt wordt.

Totaalpakket

Netwerk NV streeft naar duurzaamheid binnen al haar diensten. Wist u dat wij u een passende bedrijfsoplossing kunnen bieden? Onze dienstverlening bestaat uit afvalinzameling, Plaagdiermanagement en reiniging. Bij ons kan u ook terecht voor containerreiniging, inzameling van Klein Gevaarlijk Afval, vogelwering en vernietigingspartijen. Vraag onze Binnendienst naar de mogelijkheden voor uw bedrijf!

Leave a Reply