Muizen bestrijding

Muizen bestrijding? Ze hebben een klein formaat, maar zorgen voor een groot probleem, want door het risico op ziektes, overlast en schade zijn muizen lang niet zo onschuldig als ze eruitzien.

In Nederland zijn er veel verschillende soorten, met de huismuis als meest voorkomende. “Het is er gelukkig maar eentje”, horen wij vaak. Helaas is dit zelden het geval. Als er één muis is, zijn er namelijk hoogstwaarschijnlijk meer. Ze brengen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals ziektes als salmonella, leptospirose en hantavirussen met zich meedragen. Bovendien knagen ze aan alles. Niet alleen aan levensmiddelen, maar ook aan leidingen en kabels bijvoorbeeld. Hierdoor kan kortsluiting en zelfs brand ontstaan.

Netwerk NV weet precies hoe muizen het best aangepakt kunnen en moeten worden. Met een persoonlijk bestrijdings- en weringsplan op basis van uw persoonlijke situatie, heeft u een duurzame lange termijn oplossing in handen met onze vakkundige muizen bestrijding.

Netwerk NV | Muizen bestrijding | Plaagdiermanagement | Plaagdierbeheersing | Plaagdierpreventie
Netwerk NV | Plaagdiermanagement | Plaagdierbeheersing | Plaagdierpreventie

Leefwijze en wering

Muizen hebben een groot aanpassingsvermogen. Wist u dat ze goed kunnen klimmen en tot ong. 30cm hoog kunnen springen? Verder  eten ze vetrijk voedsel, peulvruchten en granen. De leefomgeving van muizen bevindt zich voornamelijk in gebouwen, onder vloeren, op zolders, achter wanden, boven in isolatiemateriaal of onder opgeslagen materialen.

De uitwerpselen van de muis kan u verspreid door uw bedrijf aantreffen. Uitwerpselen van de muizen kunnen ziektekiemen verspreiden, zoals bijvoorbeeld bacteriën, ze bevuilen voedselvoorraden met uitwerpselen en urine. Daarnaast veroorzaken ze knaagschade aan diverse producten en materialen.

Muizen verplaatsen zich makkelijk door kleine openingen. Onze specialisten treffen bouwkundige maatregelen om de openingen te verkleinen, zodat ze er niet meer doorheen kunnen. Dit doen wij met behulp van muizenroosters of bijenbekjes. Bij u op locatie verzorgen wij een visuele inspectie en brengen vervolgens de kritieke punten voor u in kaart. Het verslag van de visuele inspectie kan u terug vinden in het digitale logboek. Heeft u als particulier ook last van muizen? Ook dan kunnen wij u verder helpen!

Digitale muizen bestrijding

In het logboek heeft u altijd inzichtelijk hoeveel muizen er bij uw bedrijfslocatie zijn weggehaald. Naast het digitale logboek werken wij sinds kort met digitale vallen. Met onze digitale vallen heeft u 24/7 inzichtelijk of er muizen in de vallen zitten en kunnen wij onze bezoeken hierop afstemmen.

Digitale-muizenvallen-NetwerkNV

Kom in contact en we lossen samen het probleem op!

Onze experts kunnen samen met u een passende oplossing bedenken voor uw plaagdier probleem.