Processierups bestrijden

Processierups bestrijden? Al enkele jaren heeft Nederland overlast van de processierups, met vorig jaar het hoogtepunt. De brandharen van de processierups hebben een nadelig effect op de gezondheid van mensen en dier. Om verspreiding van/en contact met de brandharen van de processierups te voorkomen, wordt sterk afgeraden om de processierups zelf te bestrijden. Hierom adviseren wij om een nest zo snel mogelijk te laten behandelen door een specialist. Netwerk NV maakt gebruik van een duurzaam en effectief bestrijdingsmiddel om vakkundig en veilig de processierups te bestrijden. Dit middel is niet schadelijk voor mens en milieu. Neem direct contact op voor onze processierups bestrijding!

Netwerk NV | Processierups bestrijding | Plaagdiermanagement | Plaagdierbeheersing | Plaagdierpreventie

Hoe herken ik een nest?

Een processierups nest is gemakkelijk te herkennen aan de dichte spinsels in een boom. Deze spinsels zien eruit als spinnenwebben van draden, brandharen en uitwerpselen van de rupsen. De nesten bevinden zich op de stam of in de oksels van de takken van de boom.

Efficiƫnte processierups bestrijding door een specialist

Onze specialisten kunnen het nest op een snelle en efficiƫnte wijze voor u bestrijden. Zij beschikken over de juiste beschermingsmiddelen en bestrijden de processierupsen met een plantaardige lijm. Deze lijm bestaat enkel uit plantaardige en hernieuwbare grondstoffen en wordt op een natuurlijke wijze afgebroken. Hiermee verzekeren wij u veilige en milieuvriendelijke processierups bestrijding.

Werkwijze

Ter bescherming van de brandharen van de processierups draagt de specialist de juiste beschermingsmiddelen en een veiligheidsbril. De specialist spuit de lijm om het nest en in het nest. De rupsen komen hierdoor in beweging en verdelen zelf het middel in het nest. Er vormt zich een kapsel om het nest. Binnen enkele uren zijn het nest en de brandharen van de processierups onschadelijk. Binnen drie dagen is er geen activiteit meer in het nest en het nest wordt in de maanden daarna biologisch afgebroken. De natuur doet haar werk. In het bestrijdingsmiddel zitten geen pesticiden en/of andere giftige bestanddelen.

Milieuvriendelijkste oplossing

In 2019 is Nederland al de strijd aangegaan tegen de processierups. Vorige jaar werd de rups bestreden door middel van het opzuigen van de nesten. Dit afval werd in een speciale zak gedaan en kon enkel op twee plekken in heel Nederland worden verwerkt. Met dit duurzame bestrijdingsmiddel verminderen wij de kilometer afstand en wordt het door de natuur afgebroken. Bij overlast in meerdere bomen wordt het opzuigen van nesten nog steeds ingezet. Onze vakspecialisten adviseren u graag in de juiste aanpak op basis van een visuele inspectie. Het opzuigen van nesten wordt vaker ingezet bij gemeente parken, vakantieparken of openbare ruimtes met meerdere besmette bomen. Heeft u als particulier ook last van de processierups? Ook dan kunnen wij u helpen!

Ervaart u op dit moment overlast van de processierups?

Of wilt u meer informatie over de bestrijding en werkwijze van onze plaagdierspecialisten? Neem dan contact met ons op!