Spinnen bestrijding

Op zoek naar spinnen bestrijding? Diverse bedrijven hebben in het voorjaar en in het najaar overlast van spinnen. Veel mensen zijn bang voor spinnen (arachnofobie), terwijl spinnen juist voor de natuur erg nuttig zijn. Ze voeden zich voornamelijk met insecten die vaak als hinderlijk worden beschouwd. Hierbij kunt u denken aan muggen, vliegen, wespen en andere insecten. Natuurlijk kunt u als particulier ook overlast ervaren van spinnen. Ook dan kunnen wij u helpen met vakkundige spinnen bestrijding.

Netwerk NV | Spinnen bestrijding | Plaagdiermanagement | Plaagdierbeheersing | Plaagdierpreventie

Diverse soorten

In Nederland zijn er diverse soorten spinnen. Hierbij kunt u denken aan de huisspin, de kruisspin en de huiszebraspin buitenshuis. Alle spinnen zijn te herkennen aan de acht poten. Hierdoor vallen spinnen in dezelfde klasse als mijten, tekens en hooiwagens ofwel de spinachtige.

Nederlandse spinnen worden in het algemeen een jaar oud. Spinnen verplaatsen zich veelal lopend, maar het is ook mogelijk dat u ze zweven voorbij ziet komen. De spinnen zweven dan aan de door hen geweven herfstdraden. Vooral jonge spinnen verplaatsen zich op deze manier.

Schade en overlast

Een beet van de in Nederland levende spinnensoorten zijn niet gevaarlijk. Het is wel mogelijk dat deze als pijnlijk worden ervaren. Naast dat spinnen mogelijk kunnen bijten, kunt u overlast ervaren door grote vangwebben of wanneer ze in grote aantallen voorkomen.

Zoals eerder aangegeven is het bestrijden van spinnen vanwege hun nuttige aard niet gewenst, maar onze specialisten kunnen uw bedrijfspand en/of zorginstelling wel voorzien van bouwkundige maatregelen voor effectieve spinnen bestrijding. Hiermee voorkomen wij dat spinnen en hun prooidieren uw pand binnendringen.

Kom in contact en we lossen samen het probleem op!

Onze experts kunnen samen met u een passende oplossing bedenken voor uw plaagdier probleem.