Vlooien bestrijding

Op zoek naar vlooien bestrijding? In Nederland leven drie vlooien, namelijk de kattenvlo, mensenvlo en vogelvlooien. Onze specialisten kunnen deze vlooien voor u onderscheiden en het juiste beheersplan voor u opstellen. Met onze vakkundige vlooien bestrijding bent u veilig en snel van uw vlooien probleem af!

Netwerk NV | Vlooien bestrijding | Plaagdiermanagement | Plaagdierbeheersing | Plaagdierpreventie

Kattenvlo

Ondanks de naam komt deze vlooi voor bij katten en honden. De kattenvlooien komen voornamelijk voor in woningen en het is mogelijk dat de vlooien een proefbeet doet bij de mens. Dit kan voor huidirritaties en zwelling zorgen. Heeft u als particulier last van vlooien? Ook dan kunt u bij ons terecht!

De eitjes van de kattenvlo kunt u herkennen aan de witte kleur, ovale vorm en het eitje is ongeveer 0,5mm groot. De larven van een kattenvlo zijn wit-achtig tot crèmekleurig. Deze larven hebben geen poten, ogen of haartjes en worden ong. 1,5 tot 5mm lang. De volwassen kattenvlo heeft geen vleugels, maar wel sprinpoten. Een volwassen kattenvlo is licht- tot donderbruin van kleur.

U kan een vlooienplaag voorkomen door huis- of asieldieren en hun verblijfplaatsen goed en geregeld te controleren op de aanwezigheid van eitjes, larven of al volwassenvlooien. Ervaart u toch overlast van een vlooienplaag? Onze specialisten weten welke behandelingsplan het meest effectief is voor vakkundige vlooien bestrijding.

Mensenvlo

De mensenvlo komt voor bij mensen, maar ook bij dassen, vossen, zwijnen, varkens en geiten. De vlooien geven voornamelijk overlast in de zomermaanden. De mensenvlo en overige vlooien komen enkel voor bij en op levende dieren en of mensen.

De eitjes en de larven van de mensenvlo lijken op die van de kattenvlo. Volwassen mensenvlooien zijn lichtbruin tot roodbruin van kleur en hebben wangkammen. De vlooi is vleugelloos.

Er zijn verschillende bestrijdingsmethodes om de mensenvlo te bestrijden. Onze plaagdierspecialisten voorzien u hierin graag van advies.

Vogelvlooien

Vogelvlooien komen zelden voor binnenshuis. Twee bekende soorten zijn de kippenvlo en de gewone vogelvlo. Vogelvlooien beperken zich niet tot één gastheer, maar komen op vele vogelsoorten voor.

Vogelvlooien kunnen voorkomen in vogelnesten, kippenhokken en andere vogelverblijfplaatsen. De vlooien kunnen het hele jaar worden aangetroffen. Bij vogelnesten is dat niet het geval. In de winter worden nesten niet bewoond. Pas in het voorjaar, als de temperatuur oploopt, komen de vlooien tevoorschijn. Het verwijderen van verlaten vogelnesten en het schoonmaken van verlaten nestkasje kan overlast van vogelvlooien voorkomen.

Ook bij de bestrijding van vogelvlooien zijn diverse bestrijdingsmethodes mogelijk. Onze specialisten helpen u graag.

Kom in contact en we lossen samen het probleem op!

Onze experts kunnen samen met u een passende oplossing bedenken voor uw plaagdier probleem.